exposing the dark side of adoption
Register Log in

Stefan de Walle en Rifka Lodeizen in serie over kinderhandel

public

Door BuzzE

Stefan de Walle en Rifka Lodeizen spelen de hoofdrollen in een nieuwe Nederlandse dramaserie over kinderhandel. De opnames van Exportbaby zijn deze week begonnen. De serie is in het voorjaar van 2018 te zien bij de KRO-NCRV, zo maakte de omroep vrijdag bekend.

Het echtpaar Hanna en Paul (Lodeizen en de Walle) heeft meer dan tien jaar geleden hun dochter Zawadi (Lexie Nkudimana) geadopteerd uit Oeganda.

Als Hanna op een dag een documentaire ziet over "child trafficking", herkent ze het weeshuis in Oeganda waar zij en Paul hun dochtertje destijds opgehaald hebben. Het roept vragen op over de adoptieprocedure destijds, en Hanna komt er steeds meer achter dat ze niet alle feiten kent. Zij besluit terug te gaan naar Oeganda om uit te zoeken wat het ware verhaal is achter de adoptie van Zawadi.

Ambtenaar kinderhandel

Het scenario van Exportbaby is geschreven door Marc Linssen, Roeland Linssen, Marco van Geffen, Jacqueline Epskamp en Rita Horst. Horst regisseert de vierdelige serie ook. Roelie Post, ambtenaar kinderhandel bij de Europese Commissie, is als adviseur aan het project verbonden.

De serie wordt geproduceerd door NL Film, met wie KRO-NCRV eerder de hitserie Penoza maakte. Hiervan wordt momenteel het vijfde en laatste seizoen uitgezonden.

www.nu.nl
2017 Sep 29