exposing the dark side of adoption
Register Log in

Salomons oordeel over de kleine Yosi

public

Salomons oordeel over de kleine Yosi
ROTTERDAM - Na een pseudo-adoptie kwam de nu 4-jarige Yosi als baby'tje zonder de juiste papieren van Indonesië naar Nederland.
Daar heeft ze vier jaar later nog altijd niet haar eigen plek gevonden. Na veel getouwtrek wordt ze vandaag in een nieuw pleeggezin geplaatst. Tot verdriet van haar pleegouders én haar adoptiemoeder, die beide graag voor haar hadden gezorgd.

De afgelopen 3,5 jaar woonde Yosi op een geheim adres ergens in de Rotterdamse regio bij Chris Ferdinandus en zijn vrouw. Hij neemt het Jeugdzorg kwalijk dat het meisje nu weer weg moet. Een eerste gezinsvoogd liet zich nooit zien, een in zijn ogen verouderd rapport lag bij het hoger beroep nog op tafel en jeugdzorg kwam niet naar de zitting. Het laatste neemt ook de Rotterdamse jeugdconsul hen kwalijk. Jeugdzorg zelf stelt het Hof om een andere datum hadden gevraagd. Toen dat niet kon, kon niemand komen.

Uiteindelijk velde het gerechtshof in hoger beroep een waar Salomons oordeel over de toekomst van het meisje. Ze moet naar het nieuwe pleeggezin, waar ze de meeste kans heeft zich goed te ontwikkelen.

Haar huidige pleegouders maken zich echter grote zorgen over weer de nieuwe verhuizing van Yosi. ,,Ze is een heel vrolijk kind. Gek op dansen en zingen. En ze houdt van plagen. Op school gaat het goed,'' vertelt een trotse Chris Ferdinandus. ,,Ze is ook sterk, maar of ze deze nieuwe verandering aankan?''

Het meisje heeft al een bewogen leven achter zich. Als klein baby'tje nam haar adoptiemoeder haar mee naar Nederland. Eerst deed deze vrouw of Yosi haar eigen dochter was. ,,Ze had echter een goede bekende beloofd voor haar kind te zorgen,'' zegt haar advocaat.Officieel was de adoptie echter niet.

Vervolgens liet ze het kindje 'tijdelijk' achter bij vrienden van haar man, de familie Ferdinandus. Die zorgden voor het meisje of het hun eigen kind was, tot de adoptiemoeder haar weer meenam naar Indonesië. Haar pleegouders haalden hierna Yosi weer terug naar Nederland.

Dit getouwtrek over het meisje neemt het Hof beide partijen erg kwalijk. En mede daarom moet ze nu naar een neutraal pleeggezin.


Ik wil je graag attent maken op dit interessante artikel, gevonden op http://www.ad.nl/rotterdam/stad/3015490/Salomons_oordeel_over_de_kleine_Yosi.html

www.ad.nl
2009 Feb 19