exposing the dark side of adoption
Register Log in

Opgepakte draagmoeder riskeert vijf jaar cel

public

Opgepakte draagmoeder riskeert vijf jaar cel
De draagmoeder die verdacht wordt van het oplichten van Nederlanders met een kinderwens, wordt straks voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent. De 29-jarige vrouw uit Lovendegem werd deze ochtend opgepakt voor verhoor, zo werd uit goede bron vernomen. Ze riskeert een celstraf van één maand tot vijf jaar.

Inseminatie bij haar thuis
De draagmoeder liet zich volgens het Nederlandse actualiteitenprogramma "Netwerk" meerdere keren tegen betaling bij haar thuis insemineren met zaad van verschillende mannen.

Baby J.
"De Nederlandse wensouders krijgen keer op keer van haar te horen dat ze niet zwanger raakte. De vrouw bracht echter wel een baby ter wereld die ze uiteindelijk verkocht aan een vriendin. Het is niet duidelijk wie de biologische vader van dit kind is. Volgens "Netwerk" heeft het Nederlandse koppel dat later baby J. zou kopen aan de 29-jarige draagmoeder drie keer 350 euro betaald voor inseminaties met het zaad van de man.

Geldcarrousel
Daarna zouden ze echter ontdekt hebben dat de vrouw zich tegelijkertijd vijf keer 400 euro liet betalen door een ander Nederlands koppel. De onderzoeksrechter in Gent beslist of de vrouw uit Lovendegem wordt aangehouden op verdenking van oplichting. Het parket geeft deze namiddag meer uitleg. (belga/dea)


Opgepakte draagmoeder riskeert vijf jaar cel

Lees het volledige artikel: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/527486/2008/12/04/Opgepakte-draagmoeder-riskeert-vijf-jaar-cel.dhtml

2008 Dec 4