exposing the dark side of adoption
Register Log in

Congo Blog - child referral

public

Donderdag 21 augustus 2008 is zo’n dag.

Ron:
Om de zoveel weken bellen we naar de K&T om te vragen of er al nieuws is.
Maar ik kreeg te horen dat er geen nieuws was, belt u over een paar weken nog maar eens.
Els:
Van Ron te horen gekregen dat er nog geen nieuws was, erg jammer, maar ja dan weten we iets. Nog gedacht om me mobiel uit te zetten (ben nog niet helemaal gewend aan het mobiele tijdperk, meestal of eigenlijk heb ik dat ding altijd uit staan)
Maar omdat ik op me werk was, helemaal vergeten ……………….
Gelukkig maar, even later ging m’n mobieltje:

U spreekt met St. Kind & Toekomst, we hebben een voorstel voor u:
een gezonde zoon, in het najaar wordt hij drie jaar.
Overlegd u met uw man, als u dan zo terugbelt: Eerste wat ik dacht: hoezo overleggen, natuurlijk accepteren we het voorstel.
Het tweede wat door mijn hoofd flitste: geboren in het najaar? Toch niet in de verjaardagsmaand oktober? (tussen 10 en 20 oktober ???)
Ongelofelijk: wat er op dat moment door me heen ging, niet te beschrijven ……..
Zoveel geluk: we hebben een zoon!!!

Toch Ron maar even gebeld, het eerste wat ik zei: Zit je ?????

Ron:
Ik zeg tegen Els, ja natuurlijk (Ik zit eigenlijk de hele dag, achter mijn bureau), nou ja en als je dan het nieuws te horen krijgt dan weet je niet wat je overkomt!!!
Uiteraard meteen gezegd van snel terugbellen, en dolgelukkig hing ik de telefoon weer op!
Els:
Natuurlijk gelijk teruggebeld dat we het voorstel accepteerden.
Zijn naam is Jonathan, geboren 18 oktober 2005 (ben ik ook jarig, kan het nog mooier?) en wat een mooie naam.
Verder kregen we te horen: Jonathan speelt graag met andere kinderen en past zich goed aan. Natuurlijk gelijk Ron gebeld.
22 augustus 2008Kregen we de papieren binnen van St. Kind en toekomst, om alles officieel in gang te zetten, en hebben we meteen de notaris gebeld voor een afspraak.

27 augustus 2008
Zijn we naar de notaris geweest om een volmacht te legaliseren om de procedure in Congo op te starten. Toen alles was vertaald en geregeld d.m.v. stempels en handtekeningen, was onze vraag of wij de rekening thuis gestuurd zouden krijgen. Hierop antwoordde de notaris, dat dit service was van de zaak, en dat ze ons veel succes toewenste met het wachten (Kijk dat is nou eens leuk en aardig!!!) Gelijk doorgereden naar de Arrondissement rechtbank voor een apostille stempel, en dezelfde dag alles aangetekend opgestuurd naar de St. Kind & Toekomst.

29 oktober 2008
Inmiddels hebben we ’n paar keer telefonisch contact gehad met St. Kind & Toekomst. Ze konden geen nieuws melden, alleen maar dat ze in Congo druk bezig zijn voor ons.
Als de procedure in Congo  bijna definitief is, horen we meer.
Hopelijk is dat snel, want we worden nu wel erg nieuwsgierig naar ons ventje.
Want hoewel we een naam en leeftijd hebben gekregen, hebben we nog geen foto van onze jongen. Dus hoe hij eruit ziet weten we nog niet, en hoe langer het duurt voordat we die foto krijgen des te moeilijker het wordt!
2008 Aug 29