exposing the dark side of adoption
Register Log in

Gezocht: Info over biologische ouders - Semarang Indonesie

public
Gezocht: Info over biologische ouders - Semarang Indonesie

Oproep geplaatst op: 17 februari 2005

Geachte lezer,

Ik ben Joris Maas, geboren in 1975 en wil graag meer te weten komen over mijn biologische ouders tot zover dat nog achterhaald kan worden. Ik heb momenteel verschillende adoptie papieren, maar zou toch graag willen weten welke papieren er in Indonesie bij officiele instanties nog bekend zijn.

Ik heb een uittreksel van de geboorte akte in bezit (opgemaakt op 29 juni 1994 door R. van der Wel). Ook heb ik nog een indonesisch paspoort met paspoort nummer W084768, reg no.: Sem.1A/1586 (via de akte van notaris Tan A Sioe te Semarang op naam gesteld van Marinus Johannes Maas. Dit paspoort is verlopen op 16 Augustus 1977. Mijn roepnaam destijds was Suprapto.

Ik zou verder willen weten of er nog gegevens bekend zijn van mijn biologische ouders, helaas heb ik daar geen info over, maar mijn Indonesische naam die gegeven is luidt: Suprapto (mijn vader heette Tjokrowinoto (destijds 49 j.) en mijn moeder Sakinem (destijds 20j.)

Het kindertehuis heette Panti Asuhan Kristen Eunike te Semarang, via de stichting: Kegiatan Kesedjahteraan Kanak Fanny (K-3F), adres: Djl.Dargo 9 Telp.21606 te Semarang) en werd gerund door Gan Koen San (Oom Gan) en Greet (tante Greet). Gan Koen San was voorzitter van de in Semarang gevestigde Stichting "BADAN SOSIAL KRISTEN AGAPE" en woonde destijds aan het adres : Dargo 9.

De Secretaris was Dhr. Jahja Andi Harjanto , wonende te Semarang (Jalan Hawa IV/27). Destijds was er ook een maatschappelijk werkster bij betrokken (Mevrouw Berendina de Boer, destijds wonende te Semarang aan de Jalan Dokter Cipto 132). Mevr. de Boer (Dini de Boer) heb ik inmiddels gevonden en ontmoet.

De papieren die ik momenteel in bezit heb zijn:

1. Een Tutunan/ Akte , tg. 7 augustus 1975 No. 30. / Pengambilan Anak (Kantor Tan A Sioe , Notaris di SEMARANG). Ik kan over dit kantoor niets meer vinden (ik weet niet of jullie weten of dit nog bestaat en zo ja wat daarvan het adres/telefoonnummer is , ik kan het hier in nederland niet vinden helaas). Ondertussen heb ik alle gegevens van dit kantoor gevonden.

2. Een Health Certificate van Dr. Daniel Nugroho (Jl. Pandanaran 57 te Semarang)

3. Een geboorte akte (duplicaat opgemaakt op 29 juni 1994 door consul R. van der Wel

4. Een brief van Kindertehuis "Kegiatan Kesedjahteraan Kanak Fanny waarin vermeld staat dat mijn biologische moeder niet wettig getrouwd is (Sakinem) en dat mijn biologische vader (dhr.Tjokrowinoto) vergezeld was met ene Sumali.

Ondanks dat deze gegevens van 1975 dateren, hoop ik dat er iemand is die met deze gegevens iets meer informatie en/of documenten weet.

Ondertussen weet ik inhoudelijk over het Kindertehuis iets meer (heb nu ook wat foto's onder ogen gekregen van zowel het tehuis als ook Gan Koen San). Bovendien heb ik in mijn eigen onderzoek ondertussen met verschillende mensen contact gehad die destijds rond 1975 met adoptie aldaar te maken hebben gehad.

Met vriendelijke groet,


JORIS MAAS
jorismaas@hotmail.com  jorismaas@yahoo.com

2005 Feb 17