exposing the dark side of adoption
Register Log in

Adoptie Kindertehuis Semarang (Java Indonesia) in 1975

public
Adoptie Kindertehuis Semarang (Java Indonesia) in 1975
Plaats een melding voor dit onderwerp · eerste pagina
Beoordeling gebruikers: Onderwerp beoordeling: 0 in 0 beoordelingen Onderwerp beoordeling: 0 in 0 beoordelingen Onderwerp beoordeling: 0 in 0 beoordelingen Onderwerp beoordeling: 0 in 0 beoordelingen Onderwerp beoordeling: 0 in 0 beoordelingen

Fotograaf2004
Gebruiker
User icon of Fotograaf2004
spacer line
Geplaatst @ 06-02-2005 03:01

Hoi,

Ik ben Joris Maas, in 1975 geadopteerd in Kindertehuis Fanny (?) te Semarang. Ik ben momenteel op zoek naar meer informatie over de eerste 8 a 9 maanden in het kindertehuis (een naam die daaraan gelinkt is, is Oom Gan , of Gan Koen San).

Ben je zelf ook uit Semarang geadopteerd of ken je de tehuizen daar toevallig uit de periode 1974/1975 dan zou ik graag met je in contact willen komen. Ik weet zelf niet waar ik die informatie vandaan zou moeten halen, maar volgens een oud lid van adoptievereniging voor geadopteerde indonesiers Asalsaya (www.asalsaya.nl) bestaat dit kindertehuis niet meer. Het schijnt dat alle dossiers van dit tehuis (Fanny voor zover ik weet) enkele jaren naar een zolder van een schooltje in de buurt zijn verplaatst. Ik begreep dat de contactpersoon van dit tehuis (Oom Gan , of Gan Koen San) al enkele jaren overleden is , evenals zijn vrouw. Van die jongen begreep ik ook dat zijn vrouw ook niets meer met dat tehuis te maken wilde hebben (en ik heb ook het idee dat door deze instelling erg veel belangrijke informatie voor geadopteerden uit dat tehuis hiermee verloren is gegaan, wat voor diegenen die hun biologische ouders/ familie ooit hopen te vinden niet bevorderlijk is).

Enkele andere namen van nederlanders die bij mijn adoptie betrokken waren, maar waar ik niet weet waar zij wonen en of zij nog leven:

Fam J. van der Noord uit Veldhoven of Waalre.
Ir. Jan Roos uit Waalre ( bij Eindhoven) zal nu 65 zijn
Jeltje de Jong uit Aalsmeer

Indien jullie iets weten, mail mij dan svp naar jorismaasEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.hotmail.com of jorismaasEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.yahoo.com

Nadere gegevens kun je vinden op www.asalsaya.nl waar ik momenteel penningmeester van ben. Asalsaya is de nederlandse vereniging voor geadopteerde indonesiers in nederland (daar zijn er ongeveer zo'n 3000 van in nederland waarvan de jongste om en nabij de 23 jaar is).

Ik hoop dat er hier iemand op deze site is die iets weet toevallig, indien u iets heeft, mail dit aub door naar mijn email.
Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Joris Maas
Emoticon: ShinyJantje
Gebruiker
spacer line
Geplaatst @ 06-02-2005 03:12

Joris,

Enig idee van adres of welk district?Fotograaf2004
Gebruiker
User icon of Fotograaf2004
spacer line
Geplaatst @ 06-02-2005 20:26

Tja, die informatie heb ik dus helaas niet (heb ik ook niet in adoptie papieren kunnen vinden). Ik zal nog wel even navraag doen en voor de zekerheid opnieuw zoeken.

Het tehuis bestaat dus nu niet meer, en de mensen die het beheerden (dossiers e.d.) zijn overleden. Maar misschien zijn er andere geadopteerden die dit wel weten (en dit toevallig lezen) die meer aanwijzingen kunnen posten....

Ik kom er nog op terug ....

Gr. JorisJohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
Geplaatst @ 06-02-2005 21:39

Joris, kijk eens op de volgende site of vraag het eens na bij de makers daarvan:
http://www.semarang.nl/

Joris, vertel eens wat meer over die oom Gan Koen San. Wat weet je daarvan??
Ik vind namelijk iets zeer opvallends wanneer ik deze naam inklop in Google. in het resultaat staat deze link: http://www.winata.de/gan/gan5.htm
Wanneer je naar deze webpage gaat, vind je de naam dus terug. De familie Gan die hier beschreven staat is dus vanuit China naar midden Java verhuisd. Tot mijn stomme verbazing ken ik de vrouw die deze website heeft opgezet. Ik wist dus helemaal niet dat zij dit was. Zij is familie van een vriend van me. Grappig toch?
Er is dus hoop voor je: weer eens blijkt dat de wereld kleiner is dan we denken! Emoticon: Wink
Groetjes, Johan


Dus.............


JohanN
Gebruiker
User icon of JohanN
spacer line
Geplaatst @ 09-02-2005 06:45

Joris,
Heb je mijn reaktie nu al gelezen en zoja, ben je al wat verder???Dus.............


Fotograaf2004
Gebruiker
User icon of Fotograaf2004
spacer line
Geplaatst @ 10-02-2005 05:44

Hey Johan,

Ja, ik heb je reactie gelezen, ik vraag me echter af of het dezelfde persoon is (ik kan nl niets vinden in relatie met het tehuis waar hij aan gekoppeld is....). Maar aan de andere kant, het lijkt me niet een heel erg voorkomende naam (alleen, hoe kom je erachter dat hij dat ook is,...in die tijd had je natuurlijk niet zoveel internet e.d.).

Onder de zoektitel" Gan Koen San + Semarang + kindertehuis" of een andere samenstelling vind ik helaas niets (misschien dat Gan Koen San nog op andere manieren geschreven wordt of zo? Ik weet niet hoe de chinese schrijfwijzen verder zijn...).

Wie weet er verder nog goede sites waar ik administratie kantoren of instanties in Semarang kan vinden waar je nog informatie van 1975 kunt opvragen? Ik kom via internet niet veel verder, binnenkort wil ik kijken of de Ambassade van Indonesie nog iets kan betekenen (hopelijk).Fotograaf2004
Gebruiker
User icon of Fotograaf2004
spacer line
Geplaatst @ 15-02-2005 13:15

Voor diegenen die nog iets aan deze info hebben:

Het kindertehuis heette Kegiatan Kesedjahteraan Kanak Fanny (K-3F) Djl.Dargo 9 Telp.21606 -Semarang) en werd gerund door Gan Koen San (Oom Gan) en Greet (tante Greet). Gan Koen San was voorzitter van de in Semarang gevestigde Stichting "BADAN SOSIAL KRISTEN AGAPE" en woonde destijds aan het adres : Dargo 9. De Secretaris was Dhr. Jahja Andi Harjanto , wonende te Semarang (Jalan Hawa IV/27). Destijds was er ook een maatschappelijk werkster bij betrokken (Mejuffrouw Berendina de Boer, destijds wonende te Semarang aan de Jalan Dokter Cipto 132).

Ik zou verder willen weten of er nog gegevens bekend zijn van mijn biologische ouders bekend zijn bij jullie (of misschien is er iemand die toevallig bij het consulaat in Surabaya of Jakarta contacten heeft). Helaas heb ik daar geen info over, maar mijn naam die gegeven is luidt: Suprapto (mijn vader heette Tjokrowinoto (destijds 49 j.) en mijn moeder Sakinem (destijds 20j.)

De akte is destijds opgesteld door notaris Tan A Sioe te Semarang.

In tegenstelling tot de openingpost heb ik ongeveer 4 maanden in gewoond/geleefd (tot 8 september 1975 in Indonesie volgens mijn Indonesische paspoort).

Ik heb dinsdag 15 febr.2005 reeds met de Ambassade Jakarta gebeld (Tel.0062-21-5248200 / jak-caEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.minbuza.nl) en ook deze gegevens doorgestuurd. Ik verwacht helaas weinig concrete antwoorden van hun (iig mbt de gegevens van het kindertehuis).

Indien iemand meer info heeft, neem dan ff contact op svp

Groetjes,

Joris Maas
Tel.  +31-620579405  Email: jorismaasEmail-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.hotmail.com
2005 Feb 6