exposing the dark side of adoption
Register Log in

Horizon adoptiedienst - Nepal

public
« Antwoord #5 Gepost op: 14 maart 2008, 16.43.02 uur »
Antwoord met citaat

Hallo Saskia,

Zelf heb ik net een geschiktheidsvonnis en heb ik even bij VCA / K&G geïnformeerd of er zelfstandige kanalen gekend zijn voor adoptie in Nepal. Antwoord was zoals gewoonlijk heel kort en teleurstellend (dat zal je nog wel ondervinden eens het zover is vermoed ik). Geen kanalen gekend, en als die gekend zijn worden die owv privacy redenen niet bekendgemaakt (alsof er namen van de adoptieouders moeten doorgegeven worden?). Ik wou ook enkel de contactgegevens van mogelijke weeshuizen in Nepal, maar die heb ik dus niet gekregen.

WEL weet ik dat Horizon in Gent www.horizon-adoptie.be ondertussen enkele proefdossiers heeft opgestart in Nepal via weeshuis Nepal Children's Organization. http://www.nconepal.org/front/index.php - volgens K&G willen die niet met zelfstandige kandidaat-adoptanten samenwerken. Ik heb rechtstreeks een mail gestuurd naar Nepal Children's organization zonder antwoord. Op hun site kan je ook de voorwaarden lezen qua leeftijd van de KA etc. Is mogelijk voor singles!
Dit kanaal werd dus goedgekeurd door de Vlaamse Centrale Dienst voor Adoptie, maar er zijn nog geen kindjes toegewezen. Dit kan nog een tijd aanslepen en ik denk niet dat ze voorlopig nieuwe dossiers aanvaarden. Het is wel hoopgevend in de zin dat er indien alles goed loopt, binnenkort vanuit Nepal kan geadopteerd worden hebben via Horizon. Kostprijs ong €15.000. De vertraging zou te maken hebben met de politieke turmoil daar op dit moment.

Mocht iemand ondertussen hierover meer nieuws hebben, please feel free to drop me a mail. Nepal is mijn voorkeurland...

Groetjes, succes aan alle toekomstige ouders!!

Rita
2008 Mar 17