Mor vil ikke have mig (Danish article about Hansen case)

Date: 2010-04-10

En 7-årig russisk dreng er blevet sendt retur til Rusland. Drengens nye mor, som havde adopteret ham, ville ikke have drengen

Vladimir Pimonov

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Den amerikanske drøm og håbet om et nyt liv i USA blev forvandlet til et mareridt for den 7-årige dreng Artem Saveljev.

I fjor blev den forældreløse russiske dreng adopteret af den 28-årige amerikanske sygeplejerske Torry Hansen fra delstaten Tennessee. I går blev han så sparket ud hjemmefra af sin 'nye mor' og sendt tilbage alene med et fly fra Washington til Moskva.

Drengen indlagt efter chock
- Min mor vil ikke have mig, sagde den grædende Artem, som nu er amerikansk statsborger og hedder Justin Hansen.

Han er helt uforstående over sin adoptivmors beslutning om at sende ham tilbage til hjemlandet uden varsel.

- Artem har det godt, der er ikke noget tegn på mishandling på hans krop, siger advokat Pavel Astakhov, som repræsenterer drengen.

Den amerikanske adoptivmor har sendt et brev til russiske myndigheder, hvor hun klager over, at ministeriet i Rusland, som behandlede adoptions-sagen, skjulte drengens psykiske problemer.

Politisk sag
Efter den forældreløse dreng kom hjem til Rusland, har det russiske udenrigsministerium valgt at suspendere alle adoptioner af russiske børn i USA. Ikke kun på grund af den lille dreng, men også fordi 16 russiske børn de seneste ti år, er blevet dræbt af deres nye amerikanske forældre.

De amerikanske diplomater i Moskva har forsøgt at besøge Artem Saveljev på den klinik, hvor han er indlagt, men de blev afvist.

0

Pound Pup Legacy