exposing the dark side of adoption
Register Log in

Romania a încălcat aquis-ul comunitar si legea Uniunii Europene

public

Cazul Sorina o fetiță de 9 ani, de origina roma, schingiuită si luata cu forța  din casa  familiei sale de asistenți maternali, a cutremurat Romania dar si Parlamentul Olandez.

In data de 4 Septembrie 2019, s-a dezbătut cazul Sorinei la Haga, in Parlament, in contextul in care Roelie Post, fostul funcționar al Comisiei Europene însărcinat cu implementarea de către Romania a legii Protecției Copilului si a legii Adopției din aquis-ul comunitar, si in prezent avertizor de integritate, suporta consecințe „grave” ca urmare a dezvăluirilor despre pericolul care exista in Romania si despre fentarea aquis-ului cu„legea Adopțiilor bazata pe Convenția de la Haga”, dedicata mai mult sau mai puțin „traficanților de copii” .
 
Rezumăm videoclipul din Parlamentul olandez, în care membrul Parlamentului, Pieter Omtzigt a cerut premierului olandez să abordeze problema practicii de adopție a României dar și problemele cu care se confruntă Roelie Post , avertizor de intergritate, la nivelul Comisiei Europene cu Frans Timmermans.

„Există acum un whistle-blower (avertizor de integritate) care se ascunde undeva: Roelie Post.
De …(se ascunde de)  Comisia Europeană, din cauza traficului de copii și am văzut recent în România cum un copil a fost răpit de la părinții săi de plasament, urlând și țipând, scenele sunt foarte șocante, urmând a fi adoptat în SUA pentru câteva zeci de mii de euro.
Cât de bizar poate fi.
Împotriva acestor practici a lucrat Roelie Post. Aceste practici nu sunt rezolvate.
Mai rău, li se permite din nou. ”
 
 
Legea Uniunii Europene, impune ca lege de baza a tuturor adopțiilor din Statele Membre UE – Convenția Națiunilor Unite, si exclude in mod „vehement” Convenția de la Haga, chiar daca aceasta a fost ratificata de toate statele membre UE.
 
Romania Libera a studiat cele doua Convenții înainte de a se adresa oficialilor Comisiei Europene, diferența este uriașă, cele doua fiind absolut „incompatibile” din doua elemente esențiale:
 
a) Convenția Națiunilor Unite exclude varianta „ de adopție internațională” , fiind aproape imposibil sa poți aproba adopții chiar si in afara Statului Membru in care copilul trăiește. Articolul 21:  (b)  Statele să recunoască faptul că adopția internațională poate fi considerată ca un mijloc alternativ de îngrijire a copilului, în cazul în care copilul nu poate fi plasat într-o familie adoptivă sau de asistenți maternali (Foster) sau nu poate fi îngrijit în orice mod adecvat în țara de origine a copilului; Interesul superior al copilului este astfel definit. Conform acestui articol, adopția Sorinei este ilegală, fata nu poate niciodată sa fie luata de la familia asistenților maternali.
 
b) Convenția de la Haga este pentru interesul copilului de a avea o familie, ghid adoptat in 2013 din „Cooperarea în ceea ce privește adoptarea între țări/ introducere : „Convenția recunoaște că creșterea într-o familie are o importanță primordială și este esențială pentru fericirea și dezvoltarea sănătoasă a copilului. – Convenția de la Haga practic calca in picioare Articolul 21(b) mai sus menționat, nepermis de Convenția Națiunilor Unite si așa cum vom dezvălui in continuare, confirmata de o cablograma din wikileaks.
 
 
a) Convenția Națiunilor Unite definește intermedierea cu plata de agențiile de adopții drept trafic de copii . „Protocolul semnat si ratificat prin rezoluția A/RES/54/263 din 25 May 2000 cu aplicare in 18 ianuarie 2002: Articolul 2:  (a) “Vânzare de copii” înseamnă orice act sau operațiune prin care un copil este transferat de orice persoană sau grup de persoane într-un altul în schimbul unei remunerații sau a oricărui alt avantaj”
 

b)  Convenția de la Haga total opusa: Se încuviințează plăți de la organisme private, articolul 32 : (2) Pot fi percepute sau plătite numai costurile și cheltuielile, inclusiv taxele profesionale rezonabile ale persoanelor implicate în adopție
(3) Directorii, administratorii și angajații organismelor implicate într-o adopție nu vor primi o remunerație care este nejustificat de mare în raport cu serviciile prestate.
 
Romania a fentat Comisia Europeana, ignorând posibilele consecințe si dând lovitura de gratie in Guvernul Cioloș (2015-2016)
 
 
Context:
Un scandal imens in Parlamentul European dar si in Comisia Europeana a fost declanșat, in 2004, după ce s-a aflat ca in aquis-ul comunitar (obligatoriu) pentru Romania, a fost „ștearsă, din greșeală, Convenția Națiunilor Unite si înlocuită cu cea “americana” : „ Convenția de la Haga!”, Convenția Națiunilor Unite fiind repusa, cea de la Haga stearsa.
In 2012, s-a întâmplat a doua oara cu sprijinul si participația aceleași persoane, Margarete Tuite, coordonator european pe drepturile copiilor, care încă din anul 2004 intr-un interviu „umilitor” a recunoscut ca ea a fost cea care a șters Convenția Națiunilor Unite dar ca imediat a reparat greșeală.

2019 Sep 9