exposing the dark side of adoption
Register Log in

14 mei 2009: Lezing Professor Charles Zeanah

public

14 mei 2009: Lezing Professor Charles Zeanah
Op donderdag 14 mei 2009 verzorgt prof. dr. Zeanah een lezing getiteld "Recovery from severe deprivation: The Bucharest Early Intervention Project".
Pleegzorg in plaats van weeshuis
Charles Zeanah
Meer informatie
Datum, tijd en locatie
Aanmelden
Organisatie
Pleegzorg in plaats van weeshuis
In zijn lezing zal Charles Zeanah de resultaten en implicaties bespreken van het Bucharest Early Intervention Project, waarin de pleegzorg als alternatief voor institutionele zorg is onderzocht. Over het project is onder andere in 2007 een artikel in Science (pdf) gepubliceerd.

Meer informatie over de lezing (pdf; in English)    

Charles Zeanah

Charles Zeanah is als hoogleraar Kinderpsychiatrie en Klinische Kindergeneeskunde verbonden aan het Department of Psychiatry and Neurology, Tulane University School of Medicine in New Orleans. Daarnaast is hij mededirecteur van het Bucharest Early Intervention project (BEIP).


Meer informatie
Zeanah's voordracht is onderdeel van een symposium over de effecten van ervaringen in de vroege kindertijd op de latere ontwikkeling vanuit een neurobiologisch perspectief, getiteld "The power of early experiences. On brain plasticity, sensitive periods, and biobehavioral recovery from early trauma".

De lezing van Charles Zeanah en de daarop aansluitende receptie is voor iedereen toegankelijk.

Het symposium in zijn geheel kan enkel bijgewoond worden door leden van het Institute for the Study of Education and Human Development (ISED).

Datum, tijd en locatie
Datum: donderdag 14 mei 2009
Tijdstip: 16.00-17.30 uur
Locatie: Poortgebouw, Rijnsburgerweg 10 te Leiden
Aanmelden
In verband met de beperkte capaciteit van de locatie wordt u vriendelijk verzocht u vóór 1 april aan te melden via e-mail.
Organisatie
Rommert Casimir Institute of Developmental Psychopathology 
Centre for Child and Family Studies


Webredactie FSW – 24/04/2009

2009 May 14