exposing the dark side of adoption
Register Log in

Annie denies Madonna wants to adopt baby Jessica

public


10-2006 Bezoek Madonna
Kondanani was onlangs nog het middelpunt van een rel. Kort nadat Madonna in oktober het eenjarige jongetje David Banda had meegenomen, kopten de media dat de popster terug zou komen voor 'Jessica Kondanani'. En dat terwijl het meisje al was toegezegd aan een Australisch stel. "Allemaal verzinsels. Madonna heeft hier nooit enige aandacht gegeven aan Jessica", zegt Annie Chikhwaza. "Zodra ik terug was in Malawi, hebben we Jessica zo snel mogelijk overhandigd aan het Australische stel."
Madonna's toernee langs weeshuizen in Malawi heeft in het land een heftige discussie ontketend over adoptie. Formeel staat adoptie alleen open voor mensen die minstens achttien maanden in Malawi hebben gewoond. Madonna's bliksembezoek duurde slechts een paar dagen. Rechters in de hoofdstad Lilongwe buigen zich nog steeds over de rechtmatigheid van de adoptie na protest van mensenrechtenorganisaties. Annie Chikhwaza had liever gezien dat de popster de regels had gevolgd. Maar ach, wie doet dat in Malawi? "Niemand houdt zich hier aan de regels. Er wordt wel degelijk geadopteerd, zonder dat adoptieouders hier een tijd komen wonen." Chikhwaza probeert vooral aan het belang van het kind te denken. "Als ik hier een vondeling in huis heb die elders een beter thuis kan krijgen, dan ben ik daar blij om."
Popster Madonna heeft Kondanani verschillende keren bezocht. In de media heeft zij veel stof doen opwaaien door een kindje te adopteren, overigens uiteindelijk niet uit Kondanani.
Hieronder een filmpje van het vertrek van de popster na een van haar bezoeken aan Kondanani.
http://home.hetnet.nl/~r_vdberg/pages/nieuws.html

2006 Oct