exposing the dark side of adoption
Register Log in

Why are adoptions so slow

public
Auteur: marièlle (---.dsl.alice.nl)
Datum:   17-03-2009 17:43

Ik denk dat er wereldwijd meer kinderen zijn die op zich adoptabel zijn dan dat er adoptie-ouders zijn. Alleen is er lang niet met alle kindertehuizen een adoptie-contact.
Tijdens onze via lieten ze ook een filmpje zien over een kindertehuis wat echt stampvol kindjes zat, wel een paar honderd maar waar het kindertehuis niet aan adoptie deed omdat daar zoveel bij kwam kijken op het gebied van documenten, regels, wetten etc dat de directrice er voor had gekozen om haar tijd en energie in de kinderen te steken en in hun verzorging en niet in allerlei bureaucratische procedures. Het ging als ik het me goed herinner om een tehuis in India.

Als ik kijk naar Nigeria, waar wij vandaan hebben geadopteerd dan wordt de hele procedure daar door 1 dame geregeld (en haar 3 begeleiders). Dat maakt het denk ik onmogelijk om meer kinderen tegelijk vanuit Nigeria naar Nederland te laten gaan. Als zij daar 5 stellen tegelijk heeft zitten dan is dat denk ik zo ongeveer de limiet. Dat moet dan nog verdeeld worden over Zweden en Nederland, de landen waar zij contact mee heeft. Als je dan bedenkt dat de procedure daar zo'n 5 tot 7 weken kan duren dan kun je wel nagaan hoe weinig kids er vanuit dat land per jaar naar Nederland komen. Terwijl er veel meer kindjes zijn die op zich adoptabel zijn.

En het lijkt mij dat dat voor heel veel andere landen ook zo zal gelden.

Marièlle
2009 Mar 17