exposing the dark side of adoption
Register Log in

Verhoging kosten van adopties uit Taiwan

public
Verhoging kosten van adopties uit Taiwan
Verhoging van de bedragen met betrekking tot adopties vanuit Taiwan. 
Reeds lange tijd hanteert Meiling vaste bedragen voor de kosten met betrekking tot adopties vanuit Taiwan. De laatste jaren heeft zich echter een aantal ontwikkelingen voorgedaan waardoor het totnogtoe gehanteerde bedrag niet meer toereikend blijkt te zijn. Deze ontwikkelingen zijn onder meer: 
de algemene stijging van de ticketkosten naar Taiwan door brandstoftoeslagen en milieuheffingen.
een toename van het aantal kinderen dat ouder is dan 2 jaar op het moment van reizen. De ticketkosten voor deze kinderen zijn veel hoger dan die voor baby's
de verblijfsduur in Taiwan is minimaal 2 nachten om eventuele vertragingen in de reis te kunnen opvangen
in een toenemend aantal gevallen verzoekt het kindertehuis de ouders zelf te reizen. Onze kostenstructuur was hierop niet ingericht
stijgende kosten van de begeleidende diensten als het reisbureau en de verplichte begeleiding op Schiphol achter de douane.
Het bestuur van Stichting Meiling heeft besloten om de kosten voor de ouders aan te passen aan deze omstandigheden. Voor nieuwe voorstellen na 1 januari 2009, gelden de volgende bedragen: 
een vaste bijdrage aan het kindertehuis van US$ 10.100,-  (dit bedrag is ongewijzigd)
een variabel bedrag voor de escorterings- en vertaalkosten. Dit bedrag kan variëren tussen  € 2992,00 en ongeveer € 5000,00. Dit is afhankelijk van het feit of het kind door een Meilingmedewerker wordt geëscorteerd of door één of beide ouders wordt opgehaald. 
Wij begrijpen dat het hier gaat om een forse kostenstijging. Wij vragen uw begrip voor het feit dat wij de kosten zo goed en eerlijk mogelijk bij u in rekening willen brengen.  

Terug naar het overzicht
2009 Jan