exposing the dark side of adoption
Register Log in

Almaz Ashene kindertehuis (orphanage)

public

Het kindertehuis
In 1992 is Stichting Afrika attent gemaakt op het kindertehuis van mevrouw Almaz Ashene. In deze tijd bestond het tehuis uit twee traditioneel gebouwde huisjes, twee schuurtjes en een uit takken en landbouwplastic gemaakt schooltje. Ook was er een klein moestuintje voor het verbouwen van groente. Oorspronkelijk was het kindertehuis het privé bezit van mevrouw Almaz, waar ze samen met haar moeder, een koe en twee geiten woonde.

In 1991 heeft mevrouw Almaz 26 kinderen, die als gevolg van een grote brand beide ouders hadden verloren, bij haar in huis opgenomen. Voor deze kinderen moest gezorgd worden en door de verkoop van naai- en weefwerk werd er geprobeerd het hoofd boven water te houden.

Hulp van Stichting Afrika
Sinds de 1992 heeft Stichting Afrika allerlei projecten verwezenlijkt voor het tehuis. Er zijn onder andere een schooltje, een studieruimte, een slaapzaal, een keuken, douches, wc’s (met een sceptictank) en een wasplaats gebouwd. Overal is de aansluiting op de waterleiding gerealiseerd. Het schooltje, de keuken en de recreatieruimte zijn van interieur voorzien. Speeltoestellen voor de kinderen zijn aangeschaft.

Er zijn enkele koeien gekocht en er is een stal gebouwd. De kinderen kunnen nu dagelijks melk drinken. De resterende melk wordt in de buurt verkocht. Hiervan kan het voedsel voor de koeien bekostigd worden. Ook krijgt het tehuis sinds jaren voedsel en fruit en is het jaarlijks terugkerende kerstfeest een vast onderdeel van de ondersteuning van Stichting Afrika.

Gedurende meerdere jaren worden de onkosten van een kinderarts betaald. Zij bezoekt de kinderen iedere week en vertelt de medewerkers van het tehuis hoe ze hygiënisch kunnen werken. De zo nodige medicijnen en ziekenhuiskosten worden betaald .De scholing van de ca. 25 kinderen van het tehuis wordt al sinds 1992 betaald. Zij gaan grotendeels naar scholen in de buurt van het tehuis.Typemachines voor de typeschool zorgen voor een inkomen, door meisjes uit de buurt tegen betaling les te geven. Tevens wordt het salaris van twee leraren bekostigd van het nieuw gebouwde schooltje.

Wilt u helpen?
Wilt u mevrouw Almaz en haar kinderen helpen? Stuur dan een mail naar het contactadres.

2008