exposing the dark side of adoption
Register Log in

Lesotho - Blog

public

3 november 2008

Beetje verbaasd...

Vorige week hebben we weer een brief van Kind en Toekomst gekregen. Er was een brief in oktober beloofd, ook als er geen nieuws was. We gingen er al een beetje van uit dat de brief melding zou maken van nieuw uitstel, helemaal na een telefoontje van ons met K&T een week eerder.

Ondanks ons lage verwachtingsniveau waren we toch nog erg verbaasd over de inhoud. Wat bleek? Het kabinet van Lesotho was van plan geweest om in haar vergadering in oktober het agendapunt Adoptie te behandelen. Helaas waren de vergaderstukken niet compleet. Om de één of andere reden had het voorstel namelijk ook in PowerPoint moeten worden aangeleverd, en dit was niet gebeurd. Nu is het de bedoeling dat het kabinet in november een beslissing neemt. Een maand de tijd dus om een paar slides in PowerPoint te fabriceren... Wat restte bij ons was een mengeling van verbazing, verontwaardiging en een cynisch lachje. Nogmaals blijkt: T.I.A.!!

Kind en Toekomst is nog steeds erg hoopvol. Wij proberen dat ook te blijven. Zou er in november dan eindelijk een knoop worden doorgehakt?

15 september 2008

Het nieuws is dat er geen nieuws is.

En met deze kop zijn we eigenlijk al weer klaar met dit bericht.

Vorige week hebben we een brief gehad van Kind en Toekomst. Het is nog niet duidelijk wanneer er door de regering in Lesotho een besluit wordt genomen over het al dan niet hervatten van de (interlandelijke) adopties. Ondanks de wat trage gang van zaken blijft Kind en Toekomst optimistisch. Momenteel hebben ze nog steeds het volste vertrouwen dat de adoptieprocedures weer hervat gaan worden.

Dit weekend voor de zekerheid maar eens gecheckt wanneer onze beginseltoestemming verlengd moet worden....

25 juni 2008

Het advies....

Lesotho zit wat adoptie betreft inmiddels een jaar dicht. Gisteren hebben we weer een brief van Kind en Toekomst gehad. Daarin stond wat het advies van de onderzoekscommissie in Lesotho was. Dat advies was duidelijk: de adoptieprocedures in Lesotho zouden met onmiddelijke ingang weer moeten worden voortgezet. Natuurlijk zijn we erg blij met dit advies, maar we hebben wel geleerd dat we altijd een slag om de arm moeten houden. Naar verwachting zal half juli het kabinet in Lesotho een definitieve beslissing nemen. Tot die tijd is het dus nog even afwachten.

Straks eerst op vakantie en hopelijk ligt er bij terugkomst weer een brief van K&T op de mat, maar dan met echt goed nieuws. Na een jaar wachten kunnen die paar weken er ook nog wel bij.

29 mei 2008

T.I.A. part II

Het rapport dat in november, december en toen in februari zou worden aangeboden aan de minister in Lesotho is op 30 april uiteindelijk aangeboden. Begin mei zouden we meer horen. Half mei hebben we zelf maar eens naar K&T gebeld en toen hoorden we dat er waarschijnlijk een rapport is aangeboden, maar dat ze verder niets konden vertellen. We zouden snel een brief krijgen met meer informatie.

Gisteren kregen we uiteindelijk die brief. Maar het was niet de informatie waar we op gehoopt hadden. Het rapport van de onderzoekscommissie is nu daadwerkelijk af en ligt bij het betreffende ministerie in Lesotho. Over de inhoud kon nog niets worden gemeld. Helaas is nu de minister tot half juni in het buitenland en men hoopt(!) dat deze na terugkomst snel met de uitkomst aan de slag gaat. Bij K&T is men nog steeds positief over de afloop, en dat proberen wij ook te blijven. Alleen valt dat na een produre die al bijna vier jaar duurt niet altijd mee.

Benieuwd wat we nu in juni te horen krijgen. Alles is mogelijk, immers T.I.A. (This is Africa!)

27 februari 2008

This is Africa!

Vandaag post ontvangen van Kind & Toekomst. Eerder dan verwacht. Helaas lazen we dat er opnieuw vertragingen zijn. Het rapport wat de onderzoekscommissie aan de minister in Lesotho zal aanbieden is nog steeds niet af. Op 30 april zal het pas worden aangeboden. De vertraging komt doordat er zoveel mensen bij betrokken zijn. Ook de gebeurtenissen in bijvoorbeeld Tsjaad zorgen voor extra voorzichtigheid bij de commissie. Nog steeds is men positief over de afloop van dit proces. Waarschijnlijk horen we in mei pas meer. Het lijkt er dus toch op dat dit verhaal voor een heel jaar vertraging zorgt.

En wat doen wij? We halen onze schouders op, zuchten eens diep en wachten (on)geduldig op wat komen gaat. We kunnen weinig anders doen....

21 januari 2008

Uitstel met een lichtpuntje?

Vorige week hebben we, zoals verwacht, een brief van Kind & Toekomst ontvangen. Deze kwam kort gezegd op het volgende neer: de commissie in Lesotho heeft nog steeds geen advies uitgebracht aan de minister. Dit advies wordt nu voor eind februari verwacht. De verwachting is wel dat de minister daarna binnen een maand een besluit neemt en dat wellicht de procedures eind maart / begin april weer worden hervat. Begin april horen we meer.

Hoewel er dus nog steeds niets zeker is, is men blijkbaar erg hoopvol gestemd. Daar houden we ons aan vast. Maar één ding wordt weer eens duidelijk: T.I.A.!! (= this is Africa.....)

2 januari 2008

2008, nieuw jaar, nieuwe kansen!

Voor alle trouwe lezers van deze log allereerst de beste wensen! Vorig jaar melden we hier al dat we er op rekenden dat we dat jaar zouden afreizen... Helaas is dat niet gebeurd. We rekenen er nu voor dit jaar weer op, maar durven dat niet meer hardop te zeggen. Maar.... in China staat de 8 voor geluk en we nemen maar aan dat dit ook voor andere landen geldt :-) laat 2008 dus maar ons geluksjaar worden!

Wat is de stand van zaken op dit moment? Er zijn voor kerst nog wat adoptiekindjes uit Lesotho naar Nederland gekomen, dus er is weer wat beweging. Er is officieel echter nog niet bekend of, en wanneer er nieuwe voorstellen worden gedaan. We hopen daar deze maand meer over te horen. Het blijft dus spannend.

14 november 2007

Uitstel...

En toen was het negen november, tien november, elf november ... en het bleef stil. Op internet gezocht maar nergens iets kunnen vinden over het advies dat zou zijn uitgebracht aan de minister in Lesotho. Op de 13e kregen we een brief van Kind & Toekomst. De commissie die het advies zou uitbrengen had meer tijd nodig. Voor half december wordt er in ieder geval geen nieuws meer verwacht.

we halen onze schouders maar op en wachten geduldig op wat komen gaat...

1 oktober 2007

advies in november

Het nieuws is dat er geen nieuws is...
We hebben begrepen dat er een commissie in Lesotho is samengesteld die de minister moet adviseren over de verdere gang van zaken rond internationale adopties. Begin november (de 9e?) zal er advies worden uitgebracht. Formeel kan het alle kanten op maar bij Kind & Toekomst hebben ze er vetrouwen in dat het kanaal straks weer "open" zal gaan en dat er weer voorstellen zullen volgen. Ons werd strikt afgeraden naar een ander land over te stappen dus voorlopig wachten we maar weer af (daar zijn we inmiddels heel erg goed in geworden!). Naar het schijnt zit het tehuis Beautifull Gate propvol met lieve kindjes die wachten op (adoptie-)ouders...

Probleem voor de korte termijn is hoe we door de belachelijke voorraad verlof heen komen die we dit jaar voor de adoptie hadden gespaard, maar dat is natuurlijk een luxe probleem :)

28 augustus 2007

Vakantie zit er weer op

Het wordt maar weer eens tijd voor een update, zodat mensen zien dat deze site nog leeft ;)

Wat de adoptie betreft: het nieuws is dat er geen nieuws is. Er zijn al een paar maanden geen voorstellen meer gedaan en in Lesotho zijn ze nog steeds bezig het fenomeen adoptie te onderzoeken. We wachten maar af, hoewel het erg frustrerend is.

We hebben net drie weken vakantie achter de rug. Lekker aan het klussen geweest in huis en ook nog 5 dagen naar Rome geweest. Wat een schitterende stad is dat. We hebben genoten van het Italiaanse weer, de Italiaanse keuken en de Italiaanse (Romeinse) cultuur. Lekker op adem kunnen komen en nu weer aan de slag.

Ondertussen blijven we elke week Kind en Toekomst bellen om te horen of er nog nieuws is.

2008 Nov 3