exposing the dark side of adoption
Register Log in

Re: ben geadopteerd en kom uit libanon

public
« Antwoord #24 Gepost op: 14 februari 2006, 22.22.39 uur »

03-01-2006, 00:45:14

De ex-echtgenote van Ibrahim K. \ gecensureerd / is voor zover mij bekend woonachtig aan de [GECENSUREERD]. Haar zoon is Raja Ibrahim \ gecensureerd / die wellicht bekend is met de adoptieactiviteiten van zijn ouders. Telefonisch is zij bereikbaar op [GECENSUREERD]. De buurt waar zij woont in [GECENSUREERD] is een welgestelde wijk. Het appartement waar zij woont, schat ik op ongeveer EUR 600.000,-. Voor een vrouw van een dominee lijkt mij dit zeer riant en duidt dit mijns inziens op de aanwezigheid van andere
inkomens-en/of vermogensbestanddel en.

Ik heb contact gehad met deze ex-echtgenote van \ gecensureerd /, doch zij was niet bereid om enige informatie te geven. Sterker nog, ze kwam erg vijandig over en ontkende iets te weten in relatie tot de adopties. Dit acht ik op zijn minst opmerkelijk en getuigt niet van kindlievendheid. Bovendien acht ik in die omstandigheid een vermoeden van twijfel aan haar goede bedoelingen in relatie tot de adopties op zijn minst redelijk.

Welke documenten hebben jullie in bezit? Hebben jullie ook een release certificate en een health certificate van een dokter, en een decree by the canon court, een civil registration sheet en een Libanees paspoort?

Is er door jullie ouders op niet officiele wijze (niet in documenten vastgelegd) geld betaald aan \ gecensureerd /? Hoeveel hebben jullie ouders betaald? Hebben jullie ook een verklaring waarop de betalingen in relatie tot de adoptie staan vermeld? Hebben jullie hiervan ook een betalingsspecificat ie? Een verklaring van betalingen door jullie adoptief ouders die verwijzen naar o.a. hospitalization costs of the mother before delivery en delivery and nursery.

Die betalingsspecificat ie vind ik op zijn minst opmerkelijk, omdat \ gecensureerd / in mijn geval (en naar wat ik vernomen heb in veel gevallen) beweerde dat hij de moeder nimmer had gezien. Op de een of andere wijze stond hij in mijn geval direct of indirect dus kennelijk toch in contact met de biologische moeder, want hij brengt kosten in rekening voor verzorging van de moeder voor de bevalling en kosten voor de bevalling en verpleging. Er lijkt hier sprake te zijn van enige tegenstrijdigheid. Mij is onbekend waar de moeder is verpleegd. Hoe is dat in jullie geval?

Verder ben ik benieuwd of als jullie ook in het bezit zijn van een Canon Court Decree of er in die van jullie ook is vermeld dat \ gecensureerd / als gevolmachtigde optrad van zowel de adoptief ouders als wel de biologische moeder. En of er ook is vermeld dat de biologische moeder een afstandsverklaring heeft ondertekend. Ik vind het opmerkelijk dat die volmachten althans in mijn geval, ook van de biologische moeder, want dat vermeldt de court decree, niet te vinden zijn in het dossier bij de rechtbank in Beirut. Lijkt mij voor de rechtsgeldigheid en de bewijstlast in relatie tot de uitgesproken adoptie door de Libanese rechtbank van groot belang.


Gegeven mijn ervaringen tot nu toe met betrekking tot de adoptiekwestie twijfel ik aan de echtheid van de documenten die zijn gebruikt, althans beschikbaar gesteld door \ gecensureerd /. Het enige waarvan de echtheid vast staat is wat mij betreft de foto die is gemaakt van toen je naar Nederland kwam. Dat zou resultaten kunnen opleveren indien je die foto tezamen met een foto van hoe je er nu uitziet (bij mannen met en zonder baard) voor langere tijd plaatst in een locaal dagblad in Libanon. Geen naam, geen datum (staat niet vast of die juist is), alleen met de vraag of mensen die deze foto herkennen contact met je willen opnemen of met een kennis van jou in Libanon. Evt. broers/zussen kunnen zich herkennen in je huidige verschijning. DNA-onderzoek kan uitsluitsel geven. Verder acht ik de (naam van) dokter een productieve weg om de adoptiegeheimen te onthullen. Je zou mensen in Libanon kunnen vragen of zij bekend zijn met die naam, althans dokter. Niet officiële bronnen! Een dokter is bekend in een bepaalde buurt in Libanon en kent de gebeurtenissen, zo ook de mensen die in zo'n buurt wonen. De mensen die in zón buurt wonen kunnen vaak meer onthullen dan menig officiële bron.

Via de rechtbank of burgerlijke stand kom je mijns inziens niet verder.

Interessante informatie en/of initiatieven in relatie tot deze kwestie verneem ik uiteraard graag.

E-mail: arjen.kamsteeg@wanadoo.nl

[edit]
In verband met verstrekking van andermans te persoonlijke gegevens (adres, telnr. etc.) hebben we deze gecensureerd.
Administrator
[/edit]
2006 Jan 3