exposing the dark side of adoption
Register Log in

'Adoptie in India goed geregeld'

public

'Adoptie in India goed geregeld'

Gepubliceerd: woensdag 23 mei 2007 16:38
Update: woensdag 23 mei 2007 16:48

De kans dat er wat mis is met de adoptie van een kind uit India, is heel klein. Dat zegt directeur Ina Hut van Wereldkinderen in een reactie op de adoptie van een kind uit India door een Nederlands paar. Het jongetje zou ontvoerd zijn.  

Wereldkinderen en Meiling, die de omstreden adoptie verzorgde, regelen enkele tientallen Nederlandse adopties van Indiase kinderen per jaar.  

De Indiase wet schrijft voor dat een moeder die haar kind ter adoptie aanbiedt bedenktijd krijgt. Daarna moet het kind eerst aan drie Indiase families worden aangeboden voordat het in aanmerking komt voor adoptie door buitenlanders.   Wereldkinderen en Meiling zijn aangesloten bij Euradopt, een Europees samenwerkingsverband van adoptieorganisaties die dezelfde ethische regels hanteren.  

Als het waar is dat een door Nederlanders geadopteerd Indiaas kind is gestolen van zijn eigen ouders, zoals uit een reportage van Netwerk zou blijken, is Wereldkinderen heel benieuwd hoe dat mogelijk is, zegt Hut.
Professor René Hoksbergen, deskundige op het gebied van adoptie, sluit echter niet uit dat het ter adoptie aanbieden van ontvoerde kinderen in India vaker voorkomt.

Minister stelt onderzoek in

India wil adoptiekind terug

2007 May 23