exposing the dark side of adoption
Register Log in

KLM AirCares steunt China projecten Wereldkinderen

public

13-07-2006 - KLM AirCares steunt China projecten Wereldkinderen

De KLM en Wereldkinderen vragen de komende tijd gezamenlijk aandacht én fondsen voor pleegzorgprojecten in China. Ruim 66.000 kinderen in China wonen in een tehuis. Dat zijn veelal meisjes of gehandicapte kinderen. Voor hen zoekt Wereldkinderen een thuis, onder andere via pleegzorgprojecten in China zelf. Van juli tot en met september krijgen deze projecten volop de aandacht binnen het charitatieve programma van de KLM: KLM AirCares.

Wereldkinderen zoekt en begeleidt samen met de lokale partnerorganisatie HOLT Chinese pleeggezinnen voor kinderen die door hun ouders te vondeling zijn gelegd. Het gaat veelal om meisjes of gehandicapte kinderen die met name op het arme platteland geen bijdrage kunnen leveren aan het gezinsinkomen. Door de sociaal-economische omstandigheden kunnen de pleeggezinnen de kosten voor de hulpmiddelen voor de veelal gehandicapte weeskinderen niet zelf opbrengen. Bovendien moet aan nieuwe pleegouders worden geleerd hoe ze voor een gehandicapt kind moeten zorgen. Wereldkinderen start dit najaar een campagne om honderden weeskinderen een thuis in China te geven.

AirCares
Vanaf 1 juli is KLM AirCares gestart met promotie en fondsenwerving voor Wereldkinderen aan boord van haar vliegtuigen. KLM AirCares (www.aircares.nl) is het charitatieve programma van de KLM, waarbij de maatschappij ieder kwartaal een internationale organisatie steunt, die zich bezighoudt met structurele hulpverlening aan kinderen in achterstandssituaties. KLM passagiers worden opgeroepen geld of frequent flyer miles te doneren aan Wereldkinderen. De frequent flyer miles worden omgezet in tickets waarmee Wereldkinderen kosteloos de projecten kan bezoeken.

KLM Open
In aanvulling op een startdonatie van 10.000 euro en de reguliere promotie en ondersteuning van fondsenwerving, is Wereldkinderen ook als goed doel aan het KLM Open verbonden. Onder het motto 'Help weeskinderen uit de put' start KLM AirCares een advertentie en internetcampagne. Iedereen die vanaf 17 juli via de internetsite www.aircares.nl financieel bijdraagt aan Wereldkinderen, maakt kans op een golfclinic met Maarten Lafeber en Ali B.

Katherine Ruitinga
070 - 350 66 99
ruitinga@wereldkinderen.nl

2006 Jul 13