exposing the dark side of adoption
Register Log in

Liefs uit Bogota - Book Van der Staaij

public

Van der Staaij and his wife travelled twice to Colombia to pick up a child for adoption. The children were two months old and came from Los Pisingos. They published a book about their travels.

Prijs: €12,50

 

ISBN: 90 2391 647 6
Auteur(s): Marlies & Kees van der Staaij

Al heel wat jaren worden er kinderen uit het Zuid-Amerikaanse Colombia geadopteerd door Nederlandse echtparen. Twee keer zijn Kees en Marlies van der Staaij naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá gereisd om een baby van ongeveer twee maanden oud te adopteren. In totaal verbleven zij meer dan vier maanden in dit turbulente Zuid-Amerikaanse land. In dit boekje doen zij uitvoerig verslag van hun ervaringen in het geboorteland van hun twee kinderen, Michaël (2001) en Camila (2003). Zij vertellen ook over de lange weg naar de adoptie-uitspraak: de worsteling, de vreugde en het verdriet, de feiten en de emoties. Hoe kom je tot zo'n keus voor adoptie en waar loop je tegenaan voordat je met je adoptiekind voet op Nederlandse bodem kunt zetten? Ook andere activiteiten in Colombia komen aan de orde, zoals de ontroerende bezoeken aan projecten voor kansarme kinderen en de kennismaking met het werk van de Nederlandse ambassade.  Het boekje wordt afgesloten met aantal praktische tips en overwegingen rond adoptie.

Marlies & Kees van der Staaij
Marlies van der Staaij (1971) is huismoeder en werkt als invalkracht-verpleegkundige in het Groene Hart-Ziekenhuis in Gouda. Kees van der Staaij (1968) is Tweede-Kamerlid voor de SGP.

2005 Jan 1