exposing the dark side of adoption
Register Log in

Blog - ABBA Adoption counsels biological mothers

public

This Blog explains that ABBA Adoptions counsels biological mothers. Sometimes the adoptive parents can meet the biological mother AFTER the court procedures.  (SCAN ATTACHED)

Het land
Uit Zuid-Afrika worden vooral kinderen tussen 0 en 24 maanden voorgesteld. Aanvragen voor het opnemen van een kind tussen de 12 en 24 maanden worden niet in behandeling genomen. Af en toe wordt Wereldkinderen benaderd voor het zoeken van ouders voor kinderen vanaf 4 jaar en voor 'special need' kinderen. (een special need-kindje is een kindje met een medische achtergrond).

Het gaat om kinderen die te vondeling zijn gelegd of kinderen die door hun moeder zijn afgestaan, omdat zij door een combinatie van factoren niet voor het kind kan zorgen. Bij plaatsing van een kind vanaf 4 jaar krijgt u tijdens uw verblijf in Zuid-Afrika extra begeleiding bij de ingroei van het kind in uw gezin.

Wereldkinderen heeft in Zuid-Afrika contact met de organisatie Abba Adoptions / South Africa Cares for Life. ( http://www.sacaresforlife.com/). Deze organisatie heeft diverse projecten op het gebied van kinderwelzijn, waarvan interlandelijke adoptie één onderdeel is.


De procedure
Bij een voorstel wordt gedetailleerde achtergrondinformatie en medische informatie (waaronder HIV-test) gegeven. Na een voorstel van een kind kan een echtpaar na ongeveer 10 dagen afreizen naar Zuid-Afrika. Een verblijfstijd van 3 weken is nodig om alle formaliteiten af te ronden. In Zuid-Afrika is goede begeleiding voor de Nederlandse echtparen aanwezig. Abba Adoptions / South Africa Cares for Life begeleidt de vrouwen die afstand doen van hun kind, d.m.v. counseling. In incidentele gevallen kan een korte ontmoeting met de biologische moeder, nadat de rechtbankprocedure is afgerond, tot de mogelijkheid behoren. Mocht dit gebeuren dan zal dit begeleid worden door maatschappelijk werkers van de organisatie in Zuid Afrika.

2007 Mar 1

Attachments