exposing the dark side of adoption
Register Log in

Un baietel rus adoptat în SUA, trimis înapoi cu un bilet: "Nu îl mai vrem" (Romanian article about Hansen case)

public

Nemulţumită de băieţelul de 8 ani pe care îl luase în grijă, o familie de americani l-a îmbarcat într-un avion şi l-a trimis înapoi în Rusia.

Autorităţile din Moscova au suspendat activitatea unei agenţii americane de adopţii, după ce un băieţel rus adoptat de o familie americană a fost trimis înapoi în Rusia, a anunţat un responsabil din Ministerul Educaţiei, relatează RIA Novosti.

"Atât timp cât nu sunt clarificate toate detaliile din acest caz, suspendăm permisul de activitate pe teritoriul rus acordat agenţiei americane World Association for Children and Parents (WACAP), care a avut rolul de mediator în procedura de adopţie şi a controlat condiţiile de trai ale copilului pe teritoriul american", a spus directoarea departamentului pentru politica de tineret şi protecţia socială a copiilor.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că de mult ministerul solicita un astfel de demers şi şi-a exprimat speranţa că acest caz va precipita lucrurile.

Artion, băieţelul de 8 ani adoptat de o familie americană, a revenit joi în Rusia, neînsoţit, având asupra sa un mesaj în care părinţii adoptivi spuneau că nu mai au nevoie de el.

El fusese adoptat anul trecut şi dus în Tennessee. Mama sa adoptivă, Torry-Ann Hansen, o asistentă medicală în vârstă de 26 de ani, l-a îmbarcat zilele trecute în cursa aeriană de zece ore, singur, având asupra sa un bilet pe care scria: "Nu mai vreau să fiu părintele acestui copil". În rucsac, băieţelul avea dulciuri, biscuiţi şi creioane de colorat.

În bilet, femeia mai spunea că vrea anularea adopţiei şi a acuzat orfelinatul din Vladivostok că nu i-a spus despre tulburările de comportament ale copilului. Ruşii au negat categoric.

Oficialii ruşi au spus că nu s-au mai confruntat cu un astfel de caz până acum.

2010 Apr 10