exposing the dark side of adoption
Register Log in

Lithuanian article about Hansen case

public

Iš JAV į Rusiją sugrąžintas berniukas buvo „piktybiškas“, teigia jo įsenelė

Jungtinėse Valstijose įsūnyto Artiomo Saveljevo, išsiųsto atgal į Rusiją, įsenelė Nancy Hansen sakė, kad berniukas buvo piktybiškas, elgėsi agresyviai savo įmotės atžvilgiu.

Didinti straipsnio tekstą Mažinti straipsnio tekstą

Penktadienį interviu naujienų agentūrai „Associated Press“ N.Hansen sakė pati įsodinusi berniuką į Rusijon skrisiantį lėktuvą ir įdavusi jam savo dukros, berniuko įmotės, Torry Hansen laišką.

Pasak N.Hansen, jos su dukra sumokėjusios vienam vyriškiui 200 dolerių, kad jis paimtų Artiomą oro uoste ir nuvežtų jį į Rusijos švietimo ir mokslo ministeriją.

N.Hansen tvirtino, jog berniukas, kurį amerikietės pavadino Justinu Hansenu buvo pristatytas į minimą ministeriją, nes jos tikėjosi, kad ten juo pasirūpins.

Anot jų, vaikas nebuvo „pamestas“, nes lėktuve juo rūpinosi stiuardesė, o Rusijoje jį pasitiko įpareigotas žmogus.

Berniuko įmotės, T.Hansen, gyvenančios Šelbivilyje, Tenesio valstijoje, laiške buvo parašyta, jog ji grąžinanti vaiką dėl didelių jo psichologinių problemų.

„Šis vaikas yra psichiškai nestabilus. Jis žiaurus, itin psichopatiškas“, – rašoma laiške, kaip sakė rusų pareigūnai.

JAV ambasadorius Rusijoje Johnas Beyrle sakė esąs „labai sukrėstas šios naujienos“ ir „labai pyksta, kad šeima galėjo taip beširdiškai pasielgti su berniuku, kurį patys teisiškai įvaikino“.

Berniukas dabar yra vienoje Maskvos ligoninių, sakė Rusijos vaikų teisių įgaliotinio Pavelo Astachovo atstovė Ana Orlova.

Berniuką penktadienį aplankiusi A.Orlova sakė, kad vaikas vis kalbėjo, jog mama buvo „bloga“, „nemylėjo jo“ ir tampydavo už plaukų.

Justinas Artemas Hansenas anksčiau buvo vaikų namų Tolimųjų Rytų Primorės krašto Partizansko mieste auklėtinis.

Berniuką penktadienį aplankiusi Ana Orlova sakė, kad vaikas vis kalbėjo, jog mama buvo „bloga“, „nemylėjo jo“ ir tampydavo už plaukų.„Anksčiau berniuko vardas buvo Artiomas Saveljevas. Lesozavodske jį pagimdė vieniša motina“, – pareiškė agentūrai „Interfax“ Lesozavodsko globos institucijų atstovė.

„Artiomo motina piktnaudžiavo alkoholiu. Iš Lesozavodsko ji persikėlė gyventi į Petrozavodską, kur jai buvo atimtos motinos teisės. Vaikas buvo perduotas į vietos vaikų namus. Po to jį įsivaikino šeima iš Amerikos“, – sakė agentūros pašnekovė.

Kol nebus sutarties, daugiau įvaikinimų taip pat nebus

Rusija ketina neleisti JAV piliečiams įsivaikinti rusų vaikų, kol nebus parengta atitinkama dvišalė sutartis, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Mes priėmėme sprendimą, ir Užsienio reikalų ministerija tvirtai jį gins, kad būtų įšaldyti bet kokie įvaikinimai amerikiečių šeimose, kol Rusija ir JAV nesudarys tarpvalstybinės sutarties apie tai, kokios turi būti įvaikinimo sąlygos ir įpareigojimai šeimoms, kurios pasirenka mūsų vaikus“, – penktadienį pareiškė S.Lavrovas programos „Šeštadienio žinios“ vedėjui Sergejui Briliovui.

„Mes seniai amerikiečiams siūlome tai padaryti. Tačiau jie to vengia. Manau, kad paskutinis atvejis perpildė kantrybės taurę. Reikalausime, kad šis susitarimas būtų pasirašytas“, – pabrėžė ministras.

Torry Ann Hansen, anot Tenesio sveikatos departamento, yra licencijuota, Šelbivilyje Tenesio valstijoje registruota auklė, 2007 metais įgijusi auklybos magistro laipsnį Tenesio valstijos universitete.

www.15min.lt
2010 Apr 10