Adoptionscentrum sponsor Chiquitines

Organization 1: 
Adoptionscentrum
Organization 2: 
Chiquitines
Het vrouwencomité van Valle del Cauca is de stichter van Chiquitines. Het comité wil sociale bijstand en integrale zorg te verlenen aan iedereen die geen middelen heeft, met name aan kwetsbare kinderen. Daartoe besloot het comité om een instituut op te richten dat niet alleen bescherming  biedt, maar ook een definitieve oplossing voor de toekomst van weeskinderen en kinderen die door hun ouders verlaten zijn. In het begin was was het 'instituut' niet meer dan een zaal naast een creche  waar de kinderen verbleven die zouden worden geadopteerd door Zweedse families. De kosten werden gedragen door een Zweeds adoptiecentrum.

Op 2 mei 1978 kreeg Chiquitines van het Gouvernement van het Departement Valle een vergunning, waardoor het een officieel adoptiecentrum werd. In de statuten staat dat het centrum geen winstoogmerk heeft en geen onderscheid maakt naar politieke, sociale, raciale of godsdienstige kenmerken. Met de afkondiging van de Wet nummer 27 werd op verzoek van het ICBF de afdeling adoptie uitgebreid voor families uit andere landen.

Chiquitines heeft inmiddels aan meer dan 2200 kinderen bescherming, onderdak en hulp geboden. Het merendeel van deze kinderen is geadopteerd door Colombiaanse of buitenlandse ouders. De buitenlandse adopties vinden alleen plaats met adoptieorganisaties die erkend zijn  door het ICBF. De adoptieouders moeten aan een groot aantal voorwaarden voldoen die door Chiquitines en het ICBF zijn opgesteld.

Pound Pup Legacy